Deel dit bericht.

Deelname is geheel vrijwillig.

Dementiemonitor Mantelzorg 2018

13 maart 2018

Ben je mantelzorger van iemand met dementie? Alzheimer Nederland wil graag weten hoe het met je gaat! Wat zijn jouw ervaringen met de professionele zorg? Iedere twee jaar is er een landelijk onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie. Dit wordt de Dementiemonitor Mantelzorg genoemd. Ook dit jaar is er weer zo’n onderzoek. Je kunt hieraan meedoen tot 30 juni 2018.

Help mee om de zorg te verbeteren

De uitkomsten van de Dementiemonitor Mantelzorg deelt Alzheimer Nederland met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en – verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken er gebruik van. Zo beïnvloedt Alzheimer Nederland beslissingen met als doel om de zorg te verbeteren.

Hoe en wie kan meedoen?

Tot 30 juni 2018 kan iedereen die de zorg heeft voor een naaste met dementie de vragenlijst van de Dementiemonitor invullen. Het maakt daarbij niet uit of hij/zij thuis woont of in een instelling. Alle antwoorden en gegevens worden vertrouwelijk behandeld en anoniem gerapporteerd. Het invullen van de online vragenlijst duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Geen internet? Vraag een schriftelijke vragenlijst aan bij Alzheimer Nederland, tel: (033) 303 25 02.

Deel dit bericht.