Onkosten vervoer.

Woont degene waarvoor je zorgt ergens anders?

  • Sommige gemeenten vergoeden reiskosten voor mantelzorgers die een bijstandsuitkering hebben.
  • Soms heb je een parkeervergunning nodig in de plaats waar jouw familielid of bekende woont. Vraag deze gemeente of zij ook een parkeervergunning voor mantelzorgers kennen.

Ziekenbezoek en reiskosten

  • Woon je samen met degene voor wie je zorgt en hij/zij wordt voor langere tijd opgenomen in een instelling? Onder bepaalde voorwaarden kun je jouw reiskosten voor het ziekenbezoek aftrekken onder specifieke zorgkosten bij de Belastingdienst.

OV-begeleiderskaart

  • Hiermee kun je gratis meereizen met degene waarvoor je zorgt als hij/zij niet zelfstandig kan reizen met het openbaar vervoer. Bij Argonout kun je in een paar stappen vragen beantwoorden waarmee je meteen duidelijk hebt of een OV-Begeleiderskaart zinvol is. Let er wel op dat de aanvraag gedaan wordt door degene die de zorg nodig heeft.

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.