Voor jongeren.

Een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland heeft een ouder met psychische of lichamelijke problemen, een verslaving of een beperking. Vaak hebben zij verantwoordelijkheden die niet passen bij hun leeftijd. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer pleit voor meer aandacht voor jonge mantelzorgers. De uitkomsten van het rapport ‘Hoor je me wel’ zijn voor minister Hugo de Jonge aanleiding om maatregelen te nemen voor extra ondersteuning. In de provincie Groningen heeft het Expertteam JMZ Groningen hiervoor al een stevige basis gelegd.

Expertteam JMZ Groningen

In de provincie Groningen werken verschillende organisaties met elkaar samen zodat we nog meer mét en voor jullie kunnen organiseren. Heb je hiervoor ook leuke ideeën? Laat het ons vooral weten! Dat kan per mail of benader iemand van het lokale steunpunt in je gemeente. Natuurlijk kun je bij zo’n steunpunt ook altijd terecht voor vragen, informatie of advies. Neem gerust contact op!

Klik hier voor een overzicht van contactpersonen per gemeente in 2019.

JMZ is te volgen op Facebook en Instagram van JMZ Humanitas en Instagram van JMZ Het Hogeland.

Hoe herken je ons nog beter in 2019?

Vanaf nu hebben we een eigen huisstijl. Zodra je onze logo’s, met slogan en figuurtje ergens ziet, weet je dat het een bericht van ons is! We hopen hiermee nog meer aandacht te krijgen voor jongeren die opgroeien in een gezin waar iemand zorg nodig heeft. JMZ staat natuurlijk voor Jonge Mantelzorg. Je herkent ons aan de volgende logo’s en bijpassende figuurtjes.

Onze huisstijl is ontworpen door  Grasgroen Media en mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van: