Voor jongeren.

Een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland heeft een ouder met psychische of lichamelijke problemen, een verslaving of een beperking. Vaak hebben zij verantwoordelijkheden die niet passen bij hun leeftijd. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer pleit voor meer aandacht voor jonge mantelzorgers. De uitkomsten van het rapport ‘Hoor je me wel’ zijn voor minister Hugo de Jonge aanleiding om maatregelen te nemen voor extra ondersteuning. In de provincie Groningen heeft het Expertteam JMZ Groningen hiervoor al een stevige basis gelegd.

Expertteam JMZ Groningen

In de provincie Groningen werken verschillende organisaties met elkaar samen zodat we nog meer mèt en voor jullie kunnen organiseren. In de eerste week van juni 2019 organiseren we zelfs de allereerste provinciale Week van de Jonge Mantelzorg. We zijn nog volop aan het brainstormen, maar we weten al wel dat er dan in de gehele provincie veel activiteiten voor jullie zijn. Heb je hiervoor ook leuke ideeën? Laat het ons vooral weten!

Natuurlijk zijn we ook dit jaar al volop bezig om activiteiten te organiseren of om aandacht te vragen voor het thema jonge mantelzorg bij gemeenten, organisaties en instellingen. Je kunt altijd terecht met je vragen. Wil je weten bij wie je terecht kunt? Klik hier: Expertteam JMZ Groningen 2018