Activiteiten in de provincie Groningen.

In onze provincie zijn er verschillende activiteiten die speciaal voor jou (en je vrienden) bedoeld zijn. Denk aan sport- en spelactiviteiten, fundagen, creatieve activiteiten et cetera. Ook kun je in contact komen met andere jonge mantelzorgers om te praten over je ervaringen, als je daar behoefte aan hebt. Je kunt altijd met je vragen terecht bij een lokaal steunpunt in jouw gemeente.

Expertteam JMZ Groningen

In de provincie Groningen werken verschillende organisaties met elkaar samen zodat we nog meer met en voor jonge mantelzorgers kunnen organiseren. Wil je weten wie er in jouw gemeente actief is, klik dan op ons Feitenblad leden Expertteam JMZ 2018.

Actuele activiteiten, meld je aan!

Bonte Wever, zwemmen (10 nov. 2018)

Heb je een zwemdiploma en woon je in de gemeente Groningen? Kom dan op 10 november mee naar het zwemparadijs van de Bonte Wever. Die dag is het ook de landelijke dag van de Mantelzorg. Het jongerenteam van Humanitas (gemeente Groningen) organiseert daarom ook speciaal iets voor jou. Voor alle kinderen en jongeren die opgroeien met een chronisch of psychisch ziek, verslaafd of beperkt gezinslid. Zie ook de flyer Zwemmen in de Bonte Wever.

 • je bent tussen de 8 en 24 jaar;
 • woont in de gemeente Groningen;
 • hebt een zwemdiploma

Aanmelden

Dat kan voor 3 november 2018. Is het voor jou de eerste keer dat je aan een activiteit van Humanitas meedoet? Dan mag je een vriend(in) meenemen. Je kunt je aanmelden via het jongerenteam van Humanitas, klik hier.

JMZ Hogeland, oktober en november 2018

Is er bij jou thuis iemand ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Help je regelmatig mee met de verzorging je gehandicapte zusje? Of doe je allerlei klusjes, omdat je moeder kanker of MS heeft? Of boodschappen voor je opa en oma die oud zijn? Of moet je altijd rekening houden met je broer die autistisch is? Of kan je vader niet mee naar die belangrijke voetbalwedstrijd omdat hij depressief is? Of…

Woon je in de gemeente Winsum, Eemsmond, Bedum of De Marne? JMZ Hogeland nodigt jou uit! Je bent 8 jaar of ouder (t/m 23 jaar) en mag meedoen aan één of meer activiteiten (gratis, maar vol = vol). Een vriend(je) of vriendin(netje) mag mee!

 • Fotoshoot en bezoek aan DoeZoo Leens, woensdag 17 oktober 2018 van 15.30 tot 20.30 uur.
  Je zelf mooi maken, het park bezoeken, op de foto met een slang, hagedis of egel en wat eten en drinken.
  Ook voor jongens! Aanmelden vóór 4 oktober
 • Lasergamen, donderdag 25 oktober van 14.00 tot 15.00 uur, Sporthal De Beemden in Bedum.
  Ga deze spannende strijd aan! Aanmelden vóór 20 oktober
 • Workshop graffiti, maandag 5 november van 15.30 tot 17.00 uur, Jongerencentrum Express in Uithuizen.
  Ontwerp en maak je eigen graffiti! Aanmelden vóór 31 oktober
 • Pizza’s maken en eten, dinsdag 20 november van 16.00 tot 20.00 uur, De Blauwe Schuit in Winsum.
  Zelf pizza’s en een toetje maken en natuurlijk samen opeten!

Woon je in de gemeente Bedum of Eemsmond: geef je op bij Nicole Hoofs, 06 302 86 675 of mail 
Woon je in de gemeente De Marne of Winsum, geef je op bij Monica Blom, 06 488 74 339 of mail

Is het vervoer naar de locatie en/of naar huis een probleem? Laat het weten, dan proberen we samen een oplossing te vinden! Zie ook de Poster JMZ, Mensenwerk Hogeland.

FUN-dag Westerkwartier

De zomervakantie is weer achter de rug en de scholen zijn weer begonnen. Nu staat de herfst voor de deur en dat is goed nieuws, want dan is weer de jaarlijkse FUN-dag! In de herfstvakantie, op donderdag 25 oktober 2018. Net als voorgaande jaren is de eindbestemming nog een grote verrassing. Je kunt je tot en met 10 oktober opgeven. Alleen of met een vriend of vriendin. Verdere informatie over de dag volgt nog, zoals opstapplaatsen en tijden. Je wordt in ieder geval met een bus opgehaald en teruggebracht. Natuurlijk is er ook iets te drinken en te eten.

Lees meer in Flyer Fundag jonge Mantelzorgers 2018 of kijk ook nog even naar de fundag van vorig jaar.

Bonbon workshop 13+ Westerkwartier

Ben je 13 jaar of ouder? Lijkt het je leuk om samen met je moeder of je vader een bonbon-workshop te volgen? Geef je dan nu samen op! De bonbon-workshop wordt gegeven op twee momenten, maar alleen voor zaterdag 27 oktober 2018 is nog plek. De eerste workshop op 20 oktober is al vol. Wees er dus snel bij! De workshop duurt van 9.30 tot 12.00 uur.

Bij opgave (voor 10 oktober) vermeld je: Naam ouder – naam en leeftijd kind – en workshopdatum 27 oktober. Er zijn geen kosten en de activiteit vindt plaats in Niekerk bij Chocoladedroom. Alleen ouder en kind combinatie mogelijk, dus niet los van elkaar.

Woon je in de gemeente Zuidhorn of Grootegast: geef je op bij Inge Sijtsema, 06 – 20 70 15 27 of mail 
Woon je in de gemeente Marum of Leek: geef je op bij Marije Welling, 06 – 51 81 50 91 of mail 

Filmmiddag voor jonge mantelzorgers

Het Steunpunt mantelzorg Midden Groningen en Amovement organiseren op zondag 23 september 2018 een filmmiddag bij VUE Bioscoop Hoogezand.

 • Ben jij tussen de 15-23 jaar?
 • Is er bij jouw thuis iemand die langdurig ziek is, bijvoorbeeld door een lichamelijke of geestelijke ziekte, een handicap of een ernstige verslaving?
 • En woon je ook nog in Midden Groningen?

Kom dan op 23 september naar de filmmiddag! Je kunt je dan heerlijk ontspannen, anderen ontmoeten die in vergelijkbare situatie opgroeien en genieten van een film. Welke film dat is, is nog niet bekend. In overleg met VUE Bioscoop wordt een film uitgekozen.

De toegang is gratis en je mag een vriend(in) of iemand meenemen. Er zijn 25 kaarten beschikbaar, reageer dus snel! Aanmelden kan via dit mailadres.

Wat is er verder in de provincie Groningen te doen?

Activiteiten in Bellingwedde

Hé jij daar, jonge mantelzorger! Het Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde is er ook voor jou! Ben jij jonger dan 21 jaar? Schrijf je in bij het steunpunt. Waarom?

 • om mee te doen aan leuke activiteiten;
 • om andere jonge mantelzorgers te ontmoeten;
 • om kennis en ervaringen te delen;
 • om je vragen te kunnen stellen;
 • om aan te geven wat jij als jonge mantelzorger nodig hebt;
 • om je aan te melden voor de mantelzorgwaardering

Het belangrijkste is: je hoeft niets, je mag alleen maar iets! Stuur een mailtje naar Trijnie de Roo of bel haar op dit nummer: (0597) 675 794.

 

Project jonge mantelzorg Stad Groningen (Humanitas)

De vrijwilligers van het project Jonge Mantelzorgers (JMZ) organiseren regelmatig activiteiten, zodat je jouw zorgen even kunt vergeten en andere jongeren ontmoet die ook voor iemand zorgen. Denk aan klimmen, lasergamen, workshop graffiti, cupcakes bakken en nog veel meer! Wil je meedoen?  Download de flyer

Je kunt hier ook terecht voor:

 • Maatjescontact (email, telefonisch, WhatsApp of een persoonlijk gesprek).
 • Informatie over een ziekte, beperking of verslaving.
 • Ondersteuning of het vinden van hulp van buiten.
 • En als vrijwilliger. Wil je het team komen versterken? download dan deze flyer.

.