Informatie voor jou!.

Boodschappen halen, zorgen dat het eten op tafel komt en ook nog het huis schoon blijft? Voor veel kinderen en jongeren is dit gewoonste zaak van de wereld. Zij helpen thuis mee met de zorg voor hun zieke vader of moeder, broer of zus. Groei jij op in een gezin met een chronisch zieke, een familielid met een verstandelijke of lichamelijke beperking of een gezinslid met verslavings- of psychische problemen? Lees eens onze Special jonge mantelzorg.

Wil je weten of jij een mantelzorger bent? Doe de test van Mezzo.

Website Survivalkid

Heb jij een gezinslid met psychische problemen of een verslaving? Of met een langdurige ziekte? Kom dan anoniem eens een kijkje nemen op het besloten deel van Survivalkid. Je kunt daar chatten met andere jongeren, je persoonlijke pagina maken en ook privé chatten met een coach.

Website Jong zorgen

Op de website van de landelijke belangenvereniging voor mantelzorgers, Mezzo, staan nog meer verhalen van jongeren. Je vindt hier meer informatie over jonge mantelzorger, maar ook tips hoe je goed voor jezelf zorgt en waar je terecht kunt als je hulp nodig hebt.

Hier vond ik een stukje van mezelf terug

‘Voor anderen ben ik het vrolijke meisje dat altijd lacht, maar van binnen is dat niet altijd zo.’ Cynthia is 20 en al bijna haar hele leven mantelzorger. Bij het Steunpunt Jonge Mantelzorgers van Humanitas in de stad Groningen vond zij lotgenoten en herkenning. En twee goede vriendinnen. Lees een prachtig artikel over Cynthia.

Jonge mantelzorgers op TV

Vorig jaar startte het TV programma Bikkels. In totaal zijn er 10 afleveringen geweest waarin jonge mantelzorgers hun verhaal vertellen. Bikkels duikt in hun leven vol verantwoordelijkheden die ze met doorzettingsvermogen, humor en liefde dragen. Klinkt dat bekend in de oren? Bekijk dan eens een aflevering.

Nog meer websites speciaal voor jonge mantelzorgers