Digitale platforms.

In Nederland en in de provincie Groningen zijn er verschillende mogelijkheden om met andere mantelzorgers in contact te komen. Daarnaast zijn er ook platforms die juist willen bemiddelen tussen de (hulp)vraag en mensen die je verder kunnen helpen. Vaak ontstaan deze initiatieven vanuit de mensen zelf, omdat ze op zoek zijn naar mensen in een vergelijkbare situatie of omdat ze geen geschikte hulp kunnen vinden.

We noemen hieronder een paar:

  • Platform Hattinga Verschure behartigt de collectieve belangen van mantelzorgers in de provincie Groningen. Het platform is vernoemd naar de grondlegger van het begrip mantelzorg.
  • WeHelpen.nl Groningen. Met wehelpen.nl kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of aangeven waar je hulp bij kunt gebruiken. Ook kun je samen met bekenden via de website tijdelijk of wat langer zorgen voor een ander.
  • Het M-powerplatform van de van de Stichting Werk&Mantelzorg is het platform voor werkende mantelzorgers. Je vindt hier veel informatie, inspiratie, herkenning, erkenning, tips, tests en oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan.
  • Landelijke community van Mezzo waar mantelzorgers elkaar verder op weg helpen als er vragen zijn.
  • IkWoonLeefZorg is een initiatief van de Rabobank en Interpolis waar je terecht kunt met vragen over langer zelfstandig wonen en mantelzorg. Het online platform biedt informatie over zorg en wonen, tips over sociale activiteiten, inzicht in financiële mogelijkheden en concrete oplossingen.

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.